SkinDNA test: de wereldwijd bekende genetische test voor het bepalen van de genetische risicofactoren van jouw huid

Niemand kan nauwkeurig voorspellen hoe jouw huid zal verouderen alleen door naar jou te kijken, ook als je alle adviezen strikt hebt opgevolgd.

Als je wilt weten hoe gezond en veerkrachtig jouw huid zal blijven, als je jouw huid op de lange termijn gezond en stralend wilt houden, of als je simpelweg wilt focussen op de gebieden van jouw huid die genetisch gezien minder sterk zijn, dan is de SkinDNA-test de oplossing!

Wil jij ook die gezonde huid?


Plan een GRATIS eerste consult

Meet jouw huidconditie met SkinDNA: de wereldwijd bekende genetische test

Jouw DNA bepaalt voor 20% hoe je huid zal verouderen, maar 80% wordt beïnvloed door je levensstijl en een gepersonaliseerd huidverbeteringsprogramma dat specifiek op jouw DNA-code is afgestemd. Door je DNA te analyseren, kun je de genetische risico's van de huid vaststellen en de juiste voorzorgsmaatregelen nemen om je huid toekomstbestendig te maken. Met kennis van jouw huidaanleg vanuit DNA-perspectief, kunnen we een persoonlijk huidverzorgingsprogramma voor jou ontwikkelen.

Deze gepersonaliseerde aanpak, in tegenstelling tot een algemeen huidverzorgingsprogramma, helpt je om je te concentreren op de specifieke gebieden van jouw huid die belangrijk zijn voor jou. De SkinDNA-test biedt een uitstekende mogelijkheid om precies te ontdekken hoe je jouw huid optimaal kunt verzorgen en eventuele problemen op te sporen waar je je misschien niet direct van bewust bent.

Afbraak van collageen

Collageen speelt een cruciale rol in het behouden van de stevigheid en elasticiteit van de huid. Bij jongere mensen wordt er meer collageen aangemaakt dan afgebroken, maar na ongeveer 40 jaar kan het collageenverlies versnellen. Dit kan leiden tot een achteruitgang in de gezondheid en het uiterlijk van de huid. Gelukkig kan de SkinDNA-test helpen bij het vaststellen of de productie van collageen in balans is of dat de afbraak van collageen versnelt, waardoor vroegtijdige verzakking van de huid kan ontstaan.

Rimpelvorming en glycatie

Glucose is de belangrijkste brandstofbron voor het lichaam. Echter, als het niet goed wordt gemetaboliseerd, kan glucose zich binden aan de collageen- en elastinevezels van de huid, waardoor er abnormale chemische bruggen worden gevormd. Dit proces, genaamd glycatie, veroorzaakt weefselbeschadiging en maakt de huid stijver en minder elastisch. Glycatie vermindert ook het vermogen van de huid om te regenereren, wat leidt tot huidmoeheid, barsten, dunner worden, roodheid en een verminderd vermogen om zichzelf te herstellen.

Vrije radicalen schade

Vrije radicalen spelen een grote rol in het verouderingsproces van de huid. Het zijn zeer reactieve, kortlevende moleculen die vrijwel elk molecuul in ons lichaam kunnen beschadigen, inclusief de belangrijke structuren in de huid - het grootste orgaan van het lichaam.

SkinDNA test Petra

Huidgevoeligheid

Langdurige ontsteking is een veelvoorkomend probleem bij vroegtijdige huidveroudering. Ondanks dat dit een nuttige reactie van het lichaam is, heeft het langdurig aanhouden van de ontsteking een negatieve invloed op de huid. De symptomen zijn vaak licht merkbaar en kunnen bijvoorbeeld een gevoelige huid, roodheid en irritatie zijn. Jouw genetische aanleg speelt een belangrijke rol bij het bepalen of je te maken krijgt met een overmatige aanmaak van ontstekingsproductie.

UV-schade of verkleuring van de huid

Eén van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering zijn UV-stralen van de zon. Telkens wanneer de huid wordt blootgesteld aan UV-licht, ontstaat er huidschade. Herhaaldelijke blootstelling aan zonlicht kan leiden tot DNA-schade, aanhoudende ontstekingen en oxidatieve stress, die allemaal een negatief effect op de gezondheid en het uiterlijk hebben.

Pigmentprobleem