Couperose & Rosacea

MAAK EEN AFSPRAAK!

HELP! IK HEB EEN HUIDPROBLEEM

Geen huid is gelijk. Iedere huid beschikt over een eigen natuurlijke kracht, heeft haar eigen gevoeligheid en sterke en minder sterke eigenschappen. Het is belangrijk om te weten waar je huidtype behoefte aan heeft om daar een passend behandelplan op af te stemmen. Na een gedegen intake-gesprek word je geadviseerd op het gebied van behandelingen, voeding, lifestyle en de producten voor de thuisverzorging.

Vertoont je huid roodheid, rode bultjes of ontsierende adertjes? Blijf er niet mee rondlopen

WAT IS COUPEROSE

Ons lichaam bevat duizenden bloedvaatjes die ons hele lichaam van voeding voorziet en afvalstoffen afvoert. De vaatjes in het gezicht kunnen kwetsbaar of verzwakt zijn. Dit komt doordat de bloedvaatjes zich continue samentrekken en verwijden. Als de bloedvaatjes verwijden is er bijvoorbeeld sprake van blozen, koorts allergie, alcoholgebruik een hoge bloeddruk of opvliegers. Een rood gezicht gaat vaak gepaard met warmte, een verhoogde doorbloeding of emotie.

Wanneer er sprake is van blijvende verwijde bloedvaatjes duidt dit vaak op een ‘defect’ bloedvaatje. Wanneer deze verwijde bloedvaatjes in grotere getallen voorkomen spreken we van couperose.

 

WAT IS ROSACEA

De belangrijkste kenmerken van rosacea zijn roodheid, klein uitgezette bloedvaatjes (couperose), ontstekingen, bultjes en puistjes. Deze aandoening kan lijken op acne.

Couperose kan een voorstadium zijn van rosacea. Dit zijn verwijde bloedvaatjes vlak onder het huidoppervlak. Het bloed blijft achter in de vaatjes en schijnt door de huid heen. Deze roodheid kan soms uren aanhouden. Ook kan er soms een pijnsensatie ontstaan in het gelaat. Dit kan komen door blootstelling aan kou, wind of door het reinigen van het gelaat met “verkeerde”producten. De plaatsen waar dit vaak voorkomt zijn voornamelijk de neus en het gebied van de wangen. Deze aandoening kan ontstaat in een tijdsbestek van een paar weken of maanden. Ook kunnen er papier en pustels op de huid ontstaan, welke in veel geval veroorzaakt wordt door de demodex mijt die op de huid leeft. De demodex mijt wordt in de haarzakjes aangetroffen en op huidgebieden waar talgklieren aanwezig zijn.

lifestyle tips

  1. Vermijd stress – De huid ondervindt schade door stress. Stress veroorzaakt een eiwittekort in de huid waardoor de huid zich niet kan herstellen en geïrriteerd kan raken. Het adrenalinegehalte en de vorming van vrije radicalen neemt toe. De gevoelige huid verergert, maar ook vroegtijdig huidveroudering is een gevolg.
  2. Weersinvloeden – De huid verandert met de wisselingen van het seizoen. Dit heeft te maken met UV-straling, airconditioning, verwarming, luchtvochtigheid en temperatuurwisselingen. De huid kan hierdoor gevoeliger worden doordat ze zich 24/7 moet beschermen tegen deze schadelijke invloeden.
  3. Pas je lifesyle aan – Echte schoonheid zit van binnen. Je leefstijl speelt hierbij een essentiële rol. Voeding, drank, roken en overmatige blootstelling aan UV-straling tasten de huid aan en kan de gevoelige huid verergeren. Tip: pas je producten aan op het seizoen, vermijd de zon en temperatuurwisselingen.
  4. Balans tussen inside & outside – Ervaar je huidirritatie zoals jeuk, roodheid of schilfers, dan is het lichaam uit balans.

Zo puur en gezond mogelijk eten in de juiste combinaties geeft veel voordelen voor de huid.

Hoewel couperose niet te genezen is en rosacea een huidaandoening is met een chronisch karakter, is met behulp van een professioneel behandelprogramma, op de huid afgestemde thuisverzorgings producten, maximaal resultaat te behalen.

INTAKE

Ik werk niet volgens een standaardbehandeling, maar stel een persoonlijk programma met jou samen. Voordat we starten met een behandeltraject is een goede intake en huidanalyse van groot belang. Samen kijken we wat je wensen zijn en hoe we dat resultaat kunnen bereiken.

Wanneer je start met het behandelen van couperose & rosacea is het belangrijk om de huid dagelijks intensief te verzorgen daarom is het van groot belang om ook thuis aan de slag te gaan met de juiste producten om zo de huid goed voor te bereiden op de behandeling.

Control your skin 

Een doeltreffende behandeling die zich richt op huidproblemen als couperose & rosacea! De behandeling is een samenspel tussen jou en mij. Het behandelplan werkt volgens de Inside & Oudside filosofie en bevat een aantal stappen waaronder voedingstips, een reinigende fase om de afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

INTAKE AANVRAGEN

Prijzen

Couperose & Rosacea € 75,00
Microneedling € 125,00

Over Petraas

Passie en liefde voor het vak zijn de ingrediënten van Petraas uw huidspecialist. In 2012 opende ik de deuren van mijn salon in Nieuwe Pekela. De tijd heeft niet stilgestaan en zo word je nu ontvangen in de weldadige omgeving van producten van onder andere CENZAA, IK SKIN PERFECTION en PUPA.

Ik breng je huid in topconditie met hoogwaardige kwaliteitsproducten, zorg voor een heerlijk relaxmoment of maak je nóg mooier dan je al bent.
Waarschuwing: na een bezoek aan Petraas ben je verkocht. Eenmaal genoten van een van de behandelingen kom je gegarandeerd terug.

Meer over petraas

NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor de nieuwsbrief!