Pigmentvlekken

MAAK EEN AFSPRAAK!

PIGMENTVERSTORINGEN HÉT HUIDPROBLEEM VAN VANDAAG …

Geen vlekje dat zoveel namen heeft: pigmentvlek, ouderdomsvlek, levervlek, zwangerschapsvlek, zonnevlek. Ze duiden allemaal op hetzelfde, namelijk een verkleuring van de huid door ophoping van pigment.

OORZAKEN VAN PIGMENTAFWIJKINGEN

De extreme manier waarop wij vandaag onze huid aan de zon bloodstellen, de toename van milieuvervuiling, het gebruik van parfum of producten die parfum bevatten in de zon, overmatig gebruik van de zonnebank, het gebruik van antibiotica en het gebruik van hormonale middelen waaronder de anticonceptiepil; maken dat onze pigmentproductie op hol kan raken.

OUDERDOMSVLEKKEN: Ook wel levervlekken of zonnevlekken genoemd. Ouderdomsvlekken komen veel voor. Ze zijn gemiddeld een centimeter groot, duidelijk omrand en ontstaan meestal vanaf middelbare leeftijd. Ze hebben maar één oorzaak: overmatige blootstelling aan de zon. Vandaar dat ze vooral verschijnen op delen van het lichaam die vaak aan de zon zijn bloodgesteld: gezicht, handen en armen. Terwijl sproeten in de wintermaanden weer verdwijnen, blijven de ouderdomsvlekken gewoon zitten. Echte leeftijdsverraders dus!

ZWANGERSCHAPSMASKER: Een andere vorm van overmatige pigmentverstoring is het zwangerschapsmasker (melasma of chloasma). Bij een zwangerschapsmasker ontstaan er grillig gevormde verkleuringen die ontstaan door een combinatie van aanleg, zonlicht en de hormoonhuishouding. Bij donkere vrouwen zijn ze vaak juist wat lichter van kleur dan de omliggende huid. Vaak vlammen ze op tijdens de zwangerschap maar ook het gebruik van de pil kan pigmentverstoringen veroorzaken.

Soms verdwijnen de pigmentvlekken na de zwangerschap, soms zijn ze blijvend. Als iemand eenmaal een zwangerschapsmasker heeft gehad, is de kans groot dat ze er bij een volgende zwangerschap weer last van krijgt. Ook is de kans groter om er bij gebruik van de pil weer een te ontwikkelen.

Voorkom pigmentvlekken en besteed al vroeg aandacht aan de gezondheid van de huid. Zonneschade wordt namelijk in de huid ‘opgeslagen’. In de jeugd opgelopen schade kan op latere leeftijd problemen geven.

Intake

Voordat we starten met een behandeltraject is een goede intake en huidanalyse van groot belang. Samen kijken we wat je wensen zijn en hoe we dat resultaat kunnen bereiken. Vervolgens ga je thuis aan de slag met de aanbevolen producten om zo de huid goed voor te bereiden.

INTAKE AANVRAGEN

 

Prijzen

Chemische peeling  € 75,00
Microdermabrasie € 125,00
Microneedling € 125,00

 

Over Petraas

Passie en liefde voor het vak zijn de ingrediënten van Petraas uw huidspecialist. In 2012 opende ik de deuren van mijn salon in Nieuwe Pekela. De tijd heeft niet stilgestaan en zo word je nu ontvangen in de weldadige omgeving van producten van onder andere CENZAA, IK SKIN PERFECTION en PUPA.

Ik breng je huid in topconditie met hoogwaardige kwaliteitsproducten, zorg voor een heerlijk relaxmoment of maak je nóg mooier dan je al bent.
Waarschuwing: na een bezoek aan Petraas ben je verkocht. Eenmaal genoten van een van de behandelingen kom je gegarandeerd terug.

Meer over petraas

NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor de nieuwsbrief!